Sök

Meningen med Livet

Det fanns en tid när den arbetande människan var tillfreds bara hon fick äta sig mätt. Kalorierna var kortsiktigt bränsle som gjorde att hon orkade sig genom arbetsdagen någorlunda.

Kunskapen kring födans kvalitet och dess påverkan på kroppen eller miljön, var i princip obefintlig. Och om den fanns hos någon enstaka så var ämnet åtminstone inget som engagerade befolkningen. Det kunde inte mäta sig med intresset för priset på filtercigaretter och mjuka TV-fåtöljer.

Gradvis har sambandet mellan hur vi lever, vad vi äter, hur vi aktiverar oss och hur friska vi får vara, blivit uppenbart. När vi närmar oss år 2020 lever vi i ett land där omsorgen kring kropp och själ blivit en angelägenhet, inte bara för individen utan även för hennes arbetsgivare. Insikten av balans i tillvaron; där inte bara kosten utan även träning och psykiskt välbefinnande ges större värden, slår nu igenom över hela linjen.

Livet går inte ut på att äta så mycket man orkar, utan att äta så att man orkar.

Att äta under arbetsdagen är en del av detta. Från kaffestunden på förmiddagen till lunchen. Från eftermiddagsfikat till möjligheten att få något kvickt men vettigt i magen, ända till det lilla extra när det närmar sig helg. Mat på jobbet omfattar mer än mat på jobbet. Det inbegriper ett helhetsperspektiv på människan där rätt kost, träning, service och avkoppling samspelar. Nyckelordet är omtanke kring gästen, inte bara när hon är gäst, utan även när hon slutat för dagen eller helgen.

Livet är en partner till företagen, organisationerna och hyresvärdarna som tillför långsiktig livskvalitet åt deras anställda. Som ser längre än till lunchrusningen och tre-fikat. Som ser till hela livet. Nu har du förstått meningen med Livet.