Sök

Indian Plate

23-24 November, Indian Plate dyker upp på Livet Bistro på Karolinska för att krydda till din lunch.

Som kockar och matälskare brukar de minnen som fastnar mest från våra resor runt om i världen att vara minnen av smaker, dofter och upplevelser av mat! Inte minst gäller det efter resor till Indien och det fantastiska sammelsurium av kryddor, smaker och många lokala kök.


Våra minnen av Indien inspirerade oss till popupköket Indian Plate. Menyn på Indian Plate fylls av tolkningar av några av våra personliga favoriträtter från de olika Indiska köken.


Vi har valt en meny för att hylla allt vi älskar med det indiska köket - de spännande smakerna, de livliga färgerna de lockande dofterna - serverade i streetfood-format.


Men bli inte förvånad om du nästa gång vi besöker dig hittar influenser från Sri Lanka eller Bangladesh eller Pakistan – vi är här för att fira de matkulturer som tillagas och avnjuts i de länder som omfattas av den indiska plattan, eller Indian plate som det heter på engelska och som nu vårt popupkoncept heter.

‚Äčimagei5xie.png

 

Sugen på lite TP-kunskap?

Som matälskare är en Plate (tallrik) för oss fylld med mat vi älskar, men i det här fallet hänvisar den också till den mindre tektoniska indiska plattan (Indian plate), som råkar täckas av en hel del av våra favoritmatländer.

Tektoniska plattor är bitar av jordskorpan och om du går över till Wikipedia finns det mycket mer TP-kunskap att göra till poäng. Under tiden – njut av din lunch på Indian Plate!