Sök

Nyheter

Här kan du läsa om alltifrån vårt hållbarhetsarbete som vi konstant arbetar med på våra restauranger, spännande intervjuver med olika medarbetare och spännande event och pop-upkök som dyker upp.

Vi är en KRAV-märkt restaurang

11 januari 2022

För att guida dig som gäst i våra restauranger och caféer uppmärksammar och kommunicerar vi nu under hösten extra mycket och extra tydligt om de hållbara produkter vi har och erbjuder -  allt för att vi tillsammans ska producera och konsumera för en mer hållbar framtid. För oss är det då en självklarhet att vara KRAV-certifierad.

Vi förstår om du som konsument tycker det är knepigt att göra hållbara val när det kommer till att välja vad du ska äta - sällan är det rätt eller fel eller svart eller vitt. Det finns många aspekter att ta hänsyn till, din hälsa, klimatet, djurhållning med mera med mera. Och certifieringar är en djungel!

För dig som vill veta mer om olika certifieringar tipsar vi om att läsa på vår grossists Martin & Serveras hemsida eller på konsumentföreningens sida

Full fart framåt i Livet på Karolinska

11 januari 2021

Har man besökt Livet Restaurant den senaste tiden så har man kanske noterat lite uppdateringar och förändringar som skett i restaurangen. Vi haffade tag i köksmästare Peter Pirsten och ställde ett par snabba frågor mellan puttrande grytor, jäsande bröddegar och kvalitetssmakningar av dagens rätter.

Hej Peter! Hur är läget? Du har ju varit köksmästare på Livet på Karolinska sedan start, hur har resan varit? 

Läget är bra! Det är full rulle här. Jag och mitt köksteam är fulla av energi för vintern och nästa år. Mycket planer, förberedelser och saker på gång! Det har varit, och är, otroligt inspirerande att få servera lunch till all vårdpersonal som har så viktigt uppdrag. Det blir liksom en extra ”edge” till det vi gör. Nu är vi inne i en fas då vi utvecklar och tar oss några snäpp framåt! 

Vi har hela tiden jobbat för att, på ett litet hörn, bidra till att alla våra gäster ska känna välmående och framgång i vardagen. Det vill vi såklart göra genom en riktigt bra lunch, där alla kan hitta ett val bland våra 3-4 rätter som känns rätt för just dem. Det är inte alltid helt enkelt - men det är en utmaning som vi verkligen brinner för att lyckas med. 

En "Livet klassiker" har kommit upp på menyn i restaurangen, berätta mer!

Kul att du har noterat! Det stämmer, Livets Klassiker har tillkommit i vårt utbud senaste tiden. Efter årets gästundersökning fick vi en massa värdefulla tankar från våra gäster. Vi såg rätt snart att det fanns ett glapp i vårt utbud och att det fanns en förfrågan på maträtter som många känner igen och känner sig hemma med. 

Livets klassiker bidrar till vårt utbud genom att röra sig mellan klassisk husmanskost och nyare rätter som vi har anammat i Sverige på senare tid, och som tagit sig en plats i vår matkultur. Det kan alltså vara Skånska isterband likväl som en riktigt bra lasagne.  

Det låter schysst! Vad är den största utmaningen att hitta ett utbud som ska passa så många gäster?

Mat berör och engagerar, det tycker vi är superkul - eftersom vi som står ”bakom grytorna” har precis samma engagemang som våra gäster. Utmaningen är att förstå och få till sig alla tankar som gästerna bär på. 

Vi uppskattar verkligen all bra feedback vi får dagligen när vi pratar med alla gäster, men också genom den senaste gästundersökningen. Den mängden data är så viktig att vi nu kommer introducera en löpande gästundersökning där våra gäster snabbt och enkelt kan berätta vad de tycker - varje dag! Den direktfeedbacken blir en otroligt bra input för oss i köket. Vi kan testa, laga och servera och få direkt feedback på förändringar vi gör och konstant tweaka.

Det vi alltid kommer behålla är vår grund i att servera mat lagad från scratch här på plats med glädje, omtanke och bra råvaror!

Härligt att höra! Vad är dina tankar när det gäller att servera en hållbar matupplevelse?

Oj, hoppas att du har en timme så att vi kan prata ordentligt! Skämt å sido; Hållbarheten är självklart i fokus för oss, och att hela tiden utveckla och bli bättre. I några korta ordalag så kommer vi fortsätter öka andelen ekologiskt från en redan stark utgångspunkt, vi lägger ett ytterligare fokus på att lyfta våra växtbaserade råvaror genom ett än mer säsongsbaserat salladsbord, och att locka till vår dagliga veganska rätt. Vi använder exempelvis också vår Dag-för-Dag rätt till att både testa nya sätt att arbeta mer cirkulärt med våra råvaror för att minska matsvinn, och samtidigt höja gästupplevelsen med ett överraskningsmoment i menyn!     

Vad händer mer framöver?

En hel del! Vi fortsätter vårt dagliga arbete med att hitta rätt och utveckla vårt utbud både i Livet Restaurant och Café - tillsammans med lite nytt grafiskt uttryck som ska stärka de förändringar vi gör. 

Nu har också Livet Bistro dragit igång igen efter en stängning i och med Corona. Det blir ett välkommet inslag i vårt utbud, som jag tror kompletterar och förstärker känslan av Livet som en matupplevelse som finns till för att alla ska få en bättre vardag!

Tack Peter för att vi fick ställa några frågor, och lycka till framöver!

Följ Livets framfart på Karolinska på Instagram: @livetisolna